20110225

Celita Tentang hati sama Cinta =)

Assalamualaikum.

Apa macam lu olang semua? Ala baik a? 
Bisnes apa macam? Ala untun?
Belaja apa macam? Ala ong?
Apa? Lu punya Cigu mala ha? Lu olang manyak samseng mana lu punya Cigu tala mala sam lu olang. Haiya.


Kali ini mau kasi celita apa ha?
Apa? Mau pinjam luit a? Wa bukan along ma. Wa anak bongsu mana panggil along. 
Wa mau kasi celita pasal hati la ini kali. haha.
Manyak syiok ma bila celita pasal hati atau cinta. 
Ala olang mati. Ala olang gila. Ala olang bahagia. Ala olang manyak luit pasal ini cinta ma.

                                           [ lepas di hirup hilang ]

Ini celita cinta olang yang pena tengok ula belak saja boleh baca. Ya. Ula belak ma. haiya. Bukan kula kula. tapi ula. ULA. Macam mana wa mau kasi lu olang faham wa punya celita.
Kita luluk Malaysia sama sama. Tapi lu olang tala faham wa punya cakap apa macam ma. Wa kasi tunjuk gamba la ini macam. haiya.

                   [ ini ula kulang makan punya. kepala besat badan kicik ]

Kenapa wa cakap olang pena tengok ula belak ja boleh celita pasai ini cinta? Sebab olang yang pena tengok ula belak sula cukup lewasa ma. Itu matured la. Haiya.
Apa pasai? Mana tau. Wa ikut itu Filem 7 juta punya olang. Itu David Teo ma.

Sula sula. Tak mau celita pasai ula belak lagi. Itu najis Mutawasitah ma. Apa? Lu ingat wa cakap pelat wa bukan Islam ka? Wa Islam ma. Mata wa saja ada sikit sepet.


Macam wa cakap tadi ma. Ala olang mati sebab cinta. Lu tala faham ka?

Ini macam la. Hati sula kena tikam kelua dala Siap tumbuh bunga mana ta mati. Gila wo kalau ta mati.
Tapi ini olang pun manya bolo. Sapa sulo kasi tikam dia punya hati sampai tembus kelua dala.
Memang la mati.

Lagi wa cakap tadi ala olang gila sebab cinta kan? Betut kan? haiya? betut ka tala betut? Lu olang nie susa la.
Sikijap wa scroll ke atas wa tengok lulu sebab wa pun lupa ma apa wa tulis tali. 
HA! Betut la. Tali wa cakap ala olang gila sebab cinta. 


Ini crazy love atau cinta gila punya. Mau tau sebab apa a? Sebab kalang kalang lu olang tala tengok sama lu olang punya amoi/apek. Kasi tengok ala sesuai atau tak. Dia punya parents macam mana. Dia punya attitude macam mana. Dia punya gaya macam mana. Kalau lu pun amoi/apek itu up-to-date punya olang, lu olang tengok lu punya amoi/apek boley telima atau tak cara lu olang. Kalang kalang ala olang kena tinggal sebab gaya tak up-to--date. Itu kolot punya la.
Kalau kena tinggal ala olang jadi gila wo. Ini cinta/hati mana boley kasi main main. Kena tinggal jadi gila. Lu olang pun jangan la cinta mati sama lu punya amoi/apek. Cinta sealanya cukup ma. 

            I love U, U love me.
           We are a happy family.
           With a great big hug and a kiss from me to U.
           Won't U say U love me too.

Tali apa lagi yang wa cakap a? Haa. Itu cinta boleh buat olang bahagia juga ma. Takan asik mati asik gila sebab cinta. Apa? Apa? Lu olang tala pecaya ha? Wa tunjuk bukti la. Manyak langsi ha lu olang semua.

                                    [ wa punya amak sama apak ]

Wa punya amak sama apak sula lekat 40 tahun tau kawen. Bahagia saja. Dia olang manyak kaya ma. Kaya lengan anak sama menantu sama cucu. haha. Itu semua lezeki loo. Anak ala sembilan olang. Menantu ala tujuh olang. Cucu ala sepuluh olang. Sikit masa lagi jadi sebelas ma. 

Manyak kaya kan. Itu la wa sula cakap ala olang boley bahagia sama cinta ma. haha. Wa juga bahagia loo jadi anak bongsu. Olang lamai cakap wa manja. Mana ada. Wa cuma lapat kelebihan meminta sama wa punya amak sama apak. haha.

Ala olang boleh lapat manyak luit sebab cinta. Lu olang tau sebab apa a? Tak tau lu olang liam liam kasi baca sama wa punya ini blog ini wa taip. manyak belit belit woo. haha.

                                         [ sekadar ilustrasi dari penulis ]

Olang lapat luit sebab cinta sebab jadi Anak Ikan. Kenapa wa Pinky kan itu pekataan a? Sebab Anak Ikan selalu nya jambu jambu ma. Muka manyak Babyface. Manyak kiut. kenapa tala tunyuk gambar Anak Ikan yang betul a? Manyak bahaya wo. Mau kena block wa punya blog nie ma. Kenapa Anak Ikan boleh lapat manyak luit sebab cinta a? Boley ma. Sebab dia olang cinta plastik sama itu datin datin ma. Lu olang mau jadi Anak Ikann a? Boleh. Lu olang try searh ini blog Let Me Think Of You  then baca tentang entry Anak Ikan.

Manyak wa taip ini hali ma. Manyak syiok manyak penat. haha. ok lah. Wa pun sula bebelit belit lidah wo sebab cakap ini macam. Kenapa wa cakap ini macam? Lu olang mau tau? Sebab ala amoi cakap muka wa ala muka kacuk sama Cina ma. itu amoi cakap mata wa ala sepet macam itu Apek. Amoi mana? Ini amoi la kawan Zafira Zaki

Ok la kawan. Mau chow dulu ma. Mau masuk freezer wa punya lilah sebab manyak penat woo. Mau kasi lilek lulu. haha. =)

5 comments:

nabielahuda said...

penat ngok bace.
terpusing lidah aku. haiyyooo!
hahhaahah

Zaimie Jamat said...

haha. kan? padan muka kau. memang aku sengaja. adakah aku bersikap kejam? mungkin. haha.

nabielahuda said...

ye, memang anda kejam!

ekaliyaNa said...

terbelit lidah ku membcanya..tp ak uke..^_^

Zaimie Jamat said...

nabielahuda : saya suka jika ada yang mengatakan bahawa diriku ini insan yang kejam. haha.

ekaliyaNa : tapi kau still mereng an an an . :D