20110920

Lissa Elly Danny

Berlari. Lari. Dan teruskan berlari.
Terkadang pantas. Lalu perlahan.
Penat. Berhenti. Tercungap cungap.
Ambil nafas. Dan lari lagi.
Terus tak berhenti.
Musykil dengan diri. Sama ada berlari mengejar pelangi atau berlari takut dengan bayang sendiri.
Kalut. Laju. Perlahan. Berhenti.
Peluh seperti mandi.
Terduduk. Mengeluh. Nafas lega berselang seli.
---------------------------------------------------------------------------------------------


Lissa duduk membatu membiarkan saja angin sayu menoda tubuhnya.
Rambut yang di biarkan lepas terurai lurus sesekali terbuai buai menutup mata redupnya itu.
Di sisir ketepi. Angin sayu membentak lagi.
Kali ini Lissa membiarkan. Otaknya sedang bercelaru memikirkan keadaan dirinya.
Celaru. Runsing. Rindu. Kasih.
Terangkum menjadi satu rasa yang hampir membuat Lissa berputus asa dengan segala apa yang dia perlu di dalam jiwanya.

L.E.D
Lissa. Elly. Danny.

"Kenapa kau melayan aku sepertinya aku kekasih kau sedangkan kau sudah punya Elly, Danny? Why?!"
Lontaran amarah Lissa sekadar di benak hati. Tidak terluah dengan kata kata. Pedih.
Pohon di hadapannya di tumbuk tumbuk lalu di peluk. Di tumbuk lagi dan di peluk.
Sepertinya pohon itu diri Danny yang tersenyum sinis memerhatikan jatuhnya seorang perempuan kerana dirinya. Marah dan sayang bercampur lalu menjadi persoalan, rasa yang mana satu yang lebih besar.
"Kau bangang Danny kau bangang! Kau buat aku jatuh cinta dengan kau! Kau buat aku sayang pada kau!"
Lissa mendongak cuba membiar air hanya bertakung di kolam mata, tidak tertumpah.
Sedetik mendongak, Lissa tertunduk juga.
Tidak mampu menahan. Kini Lissa hanya membiar wajah mulusnya menjadi alur aliran air mata. Deras. Tanpa halangan.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Hai Lissa. Maaflah tadi
tiba tiba offline Facebook.
Line wifi cegampang la.
Tadi dekat chat Lissa kata 
ada benda nak  bagitahukan? 
Apa?

ILY Danny.  



Haha. U really good in
joke Lissa. ;) Betul betul
la Lissa. I've many work. 


Seriously Danny. I love U!


Are u ok? Kenapa tiba tiba
Lissa cakap pasal ni? Selama
ni tak pernah pun timbul 
berkenaan u love me or i love 
u tentang kita. Danny bingung. 
Why? Make me get your word.

 Danny. Hampir tiap masa kita
habiskan bersama. Mana Lissa
pergi Danny selalu ada.Kita 
selalu borak dalam fone. Kita 
selalu texting. Kita selalu skype. 
Danny tahu tak itu semua buat 
Lissa sayang kat Danny.Dan 
ya, Lissa memang sayang Danny.
Danny pernah dengar tak orang 
selalu kata "There's no bestfriend
between man and girl. It's always
end with  love."  Itu situasi yang 
Lissa rasa sekarang. I'm in love
with u Danny.                          


Lissa. U already know that I 
already have Elly. Danny just 
anggap Lissa sebagai kawan 
biasa. Not even more than that 
Lissa.If pemikiran Lissa macam
tu, susah kita nak berkawan 
macam dulu Lissa. Please. 
Buang rasa itu semua atau kita
berkawan sampai sini saja.
Danny dah berjanji akan setia
dengan Elly even we still tak tahu
either Elly and Danny are made to 
be together.
But Danny. Lissa bukan bodoh    
nak nafikan apa yang Lissa rasa.
Let me make U happy more than
Elly do. Please Danny.                 


I'm happy with u. Tak pernah rasa 
tak happy bila dengan Lissa. But
Danny need Elly more.

Danny. Please. If Danny nak Lissa
bermadu dengan Elly pun Lissa 
sanggup. Lissa sanggup. Asal dapat
dengan Danny. I need u. Please.




Kau gila Lissa! Kau gila!


Ya. Lissa gilakan Danny. Betul.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .


Danny. 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

I'll make u and Elly happy together
here-after Danny. I'll. :)


---------------------------------------------------------------------------------------------



p/s : Jangan silap menyemai cinta terhadap orang yang kita tidak harap untuk mencintai kita.

11 comments:

.che lyna. said...

okay. ta paham yg last tuh. kenape "I'll make u and Lissa happy together
here-after Danny. I'll. :)"?? lissa bunoh danny dgn elly?

Comek said...

Mengikut apa yang di gambarkan oleh pengarang, begitulah jalan ceritanya. haha.

stalker hebat ! said...

danny jahat. padan muke. pandai die gula2 an pompuan.

**benci doe laki camtu. kaki gula.

Comek said...

Kaki gula tu saya. kahkahkah.


Ok tak lawak. =.=

lavera said...

haaa ~ menarik ...
dany jahat .. cakap syg elly .. tp buat lisa cam lbh dr kawan .. :)

.che lyna. said...

ouh. so bukan
'I'll make u and ELLY happy together
here-after Danny. I'll. :)'
laa eah? hee

Comek said...

kahkahkah. Ok gua looser. Gua terlepas pandang. *malu.

Cikbeyla Nabiella said...

Bongok punye abg. tuh pun salah.
HAHA.
Tapi, bg aku ok lah~
dany tuh jht cm syfiq sebab buat lissa rse more thn just fren. haishh. xD

Comek said...

haha. Diam ah kau. Actualy cerpen nie ada kisah di sebalik. haha

Zafira Zaki said...

bodoh nye danny.

Comek said...

Kemainn emo.